Bemutatkozás


Csizi András
Mentálhigiénés szakember, képzésben lévő családterapeuta és párterapeuta*

Csizi András vagyok, 1971-ben születtem, 3 gyermekem van. 1997-ben végeztem Testnevelő tanárként Szombathelyen. Képzésemen belül a pszichológia mellett elmélyedtem az alternatív pedagógiákban, mert mindig is fontosnak tartottam a pedagógia szerepét a személyiség alakulásában. Szakdolgozatomat a Waldorf-pedagógia és a testnevelés összefüggéseiről írtam, valamint ugyanebben a témában nyertem különdíjat az 1997-es Országos Tudományos Diákköri Konferencián.
2011-ben végeztem el a Károli Gáspár Református Egyetem Mentálhigiénés szakember szakát kitüntetéses diplomával. Szakdolgozatom egy anya esetét dolgozza fel, aki „nem érezte magát elég jó anyának”.
2008-ban Budapesten kezdtem egyéni segítő, tanácsadói hivatásom, ami 2016-tól képzésben lévő* (lásd lent) Család- és Párterapeutaként kiegészült párkapcsolati és családi problémák kezelésével.
Eddigi tapasztalataim és tanulmányaim is azt erősítették meg, hogy az egyén, pár, család problémáját mindig kapcsolatai(k)nak tükrében, összefüggéseiben szemléljem, valamint, hogy a segítségem, támogatásom ne „módszer-specifikus”, hanem humánus, integratív, kongruens legyen.
Olvassa el a velem készült interjút is a „Női pálya” oldalon itt: Interjú Csizi Andrással

*Képzésben vagyok: a szakdolgozat megírása és védése van vissza a családterapeuta, párterapeuta képzésemből